2009-05-26 13:45:15• hírek • Szatmar.ro

Biztosan a Juventus játékosa lesz Diego

A „Zebrák" és a Werder Bremen hivatalosan is megerősítette a transzfert.

Az olasz Juventus és a német Werder Bremen kedd délelőtt hivatalosan is megerősítette, hogy Diego a talján együttesben folytatja pályafutását. A 24 esztendős brazil irányító öt éves szerződést írt alá a torinói alakulathoz, amely 24,5 (egyes német források szerint 29) millió eurót fizet a 173 centis labdarúgóért. Amennyiben az utóbbi összeg fedezi a valóságot, akkor Diego lesz a Bundesliga történelmének legdrágább átigazolás. Eddig Owen Hargreaves „viszi a pálmát", akiért a Manchester United 25 millió eurót fizetett a Bayern Münchennek 2007 nyarán.

„Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű klub mezét viselhetem. A portugáliai és a német tapasztalataim után itt az idő, hogy kipróbáljam magam a világ egyik legerősebb bajnokságában. A karrierem olyan szakaszába értem, amikor egy váltás elősegítheti a fejlődésemet, hiszem, hogy a Juventus nagy dolgokra lesz képes. Köszönöm a Werder Bremennek és a szurkolóknak az elmúlt három évet", nyilatkozta a brazil játékmester.

Diego Ribas da Cunha 2004-ben érkezett Európába, akkor a portugál Porto nyolc millió eurót fizetett a brazil Santosnak. A „sárkányoknál" azonban nem találta a helyét, így két évvel később két millióval kevesebbért a Werder Bremenhez szerződött, ahol Johann Micoud örökét vette át. Zöld-fehérben megtáltosodott, három év alatt 84 meccsen 38 gólt szerzett, csapatát idén az UEFA-kupa döntőjébe vezette. Ott azonban eltiltás miatt nem léphetett pályára és ez meg is látszott a csapat játékán.

A Werderrel kapcsolatos hír továbbá, hogy a 33 éves Frank Baumann a szezon végén befejezi pályafutását. A 28-szoros német válogatott védekező középpályás 1999-ben érkezett a Weser-parti gárdához, amelynek színeiben 263 alkalommal szerepelt. Baumann az egyesület vezetőségében kap majd helyet.

Mindkettejüknek van még egy meccse a Werderben, szombaton a csapat a Leverkusennek csap össze a Német Kupa döntőjében.

Nézze meg Diego egy nagy gólját:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: